Bocuse d’Or
W miniony weekend byliśmy świadkami poczynań najlepszych szefów kuchni na światowej rangi konkursie kulinarnym Bocuse D’Or. Finał 19′ edycji najważniejszego konkursu kulinarnego odbył się w Lyonie i przyniósł masę doznań.W zmaganiach wszyscy kandydaci musieli wykorzystać żabnicę do testu na platerze oraz dynię w nowej konkurencji „Nakarm dzieciaki”. Po pięciu i pół godziny testów, Jury złożone z 24 członków wydało werdykt, nagradzając technikę, prezentację potraw oraz zero-waste, dając zaszczytne pierwsze miejsce Danii reprezentowanej przez Briana Marka Hansena wraz z zespołem, srebrny medal przypadł reprezentacji Norwegii, a samo podium uzupełniły Węgry. Przed nami polska selekcja Bocuse D’Or jesienią 2023 roku, a następnie europejski etap, który odbędzie się pod koniec marca 2024 w Norwegii, zachęcamy do wspierania oraz śledzenia pracy naszego polskiego Teamu.
Wspomnienia z przygotowań do europejskich eliminacji 2022 z udziałem Szefa Kuchni 62 Bar & Restaurant Jarosława Kina.