Świętuj z Nami 11 Listopada!
Dołącz do naszej restauracji w dniu 11 listopada i świętuj z nami Narodowe Święto Niepodległości. Specjalnie z okazji tego dnia serwujemy wyśmienitą gęsinę oraz tradycyjne rogale świętomarcińskie. Przyjdź i ciesz się unikatowym połączeniem nowoczesnej kuchni z polską tradycją kulinarnej przyjemności. Restauracja Michala62 - smak, który zapamiętasz!
MICHELIN GUIDE DOCENIŁ NASZĄ PASJĘ
Drodzy goście i przyjaciele, jest nam ogromnie miło poinformować, że jako jedna z jedenastu restauracji w Poznaniu zostaliśmy rekomendowani w MICHELIN GUIDE 2023. Inspektorzy kulinarnego przewodnika, którego nikomu nie trzeba przedstawiać, nie tylko odwiedzili w tym roku Poznań, ale również dostrzegli kunszt, pomysłowość i doświadczenie naszego szefa kuchni Jarka Kina i pracę całego zespołu 62 Bar&Restaurant. Wspólnie z Państwem tworzymy miejsce, w którym staramy się łączyć swobodną atmosferę z niebywałym doświadczeniem kulinarnym, do którego z przyjemnością wracają Państwo pamięcią. Zapraszamy do odkrywania wspomnień zamkniętych w smakach, do wspólnej celebracji i dzielenia się radością płynącą z jedzenia. Rekomendacja Michelin Guide jest dla nas docenieniem ciężkiej pracy i starań aby nie tylko karmić, ale dzielić się również tym co w kuchni naszym zdaniem najcenniejsze: doskonałym smakiem, najświeższymi produktami i pasją. Kolejne miesiące będą ciężką, satysfakcjonującą pracą która, dążyć będzie do spełnienia Państwa i naszych oczekiwań.
Tłusty czwartek
Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału, w Polsce wedle tradycji w ten dzień dozwolone jest objadanie się. Nie ukrywamy, że właśnie to święto należy do naszych ulubionych, w ten dzień bezkarnie namawiamy Państwa na wyjątkową podróż smaków. W ostatni weekend karnawału serwować będziemy wyjątkowe menu degustacyjne. 5 dań, które będą zapowiedzią nadchodzących zmian. Zapraszamy!
Walentynki – 5 autorskich dań
Wszystkim tym, którzy tak jak my celebrują swoją miłość każdego dnia przypominamy, że w 62 Bar & Restaurant menu degustacyjne dostępne jest również w klasycznej ofercie. Sprawdź Walentynkowe menu w zakładce MENU, które składa się z 5 autorskich dań.
Bocuse d’Or
W miniony weekend byliśmy świadkami poczynań najlepszych szefów kuchni na światowej rangi konkursie kulinarnym Bocuse D'Or. Finał 19' edycji najważniejszego konkursu kulinarnego odbył się w Lyonie i przyniósł masę doznań.W zmaganiach wszyscy kandydaci musieli wykorzystać żabnicę do testu na platerze oraz dynię w nowej konkurencji "Nakarm dzieciaki". Po pięciu i pół godziny testów, Jury złożone z 24 członków wydało werdykt, nagradzając technikę, prezentację potraw oraz zero-waste, dając zaszczytne pierwsze miejsce Danii reprezentowanej przez Briana Marka Hansena wraz z zespołem, srebrny medal przypadł reprezentacji Norwegii, a samo podium uzupełniły Węgry. Przed nami polska selekcja Bocuse D’Or jesienią 2023 roku, a następnie europejski etap, który odbędzie się pod koniec marca 2024 w Norwegii, zachęcamy do wspierania oraz śledzenia pracy naszego polskiego Teamu. Wspomnienia z przygotowań do europejskich eliminacji 2022 z udziałem Szefa Kuchni 62 Bar & Restaurant Jarosława Kina.