A’la carte
menu

Przystawki
BLIN ZIEMNIACZANY Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM
(wędzony pstrąg z Gospodarstwa Zielenica, kawior z pstrąga, młode warzywa korzenne)
POTATO BLINI WITH SMOKED TROUT
(smoked trout from Zielenica Fish Farm, root vegatables, caviar)
39 zł
TATAR Z SEZONOWANEGO ROSTBEFU
(pomidor malinowy, kawior z taszy, sos sojowy, oliwa chorizo)
SEASONED SHORT LOIN TARTARE
(raspberry tomato, lumpy fish caviar, soy sauce, chorizo oil)
58 zł
ANOLINI Z KREWETKAMI I PIETRUSZKĄ
(pieczona papryka, żółte pomidory, krem balsamiczny, czarny czosnek)
ANOLINI WITH SHRIMP AND PARSLEY
(roasted pepper, yellow tomatoes, balsamic cream, and black garlic)
55 zł
BÓB NA MAŚLE
(polska mozzarella – stracciatella Bianca, pistacje)
GLAZED BROAD BEAN
(polish mozzarella – stracciatella Bianca, pistachio)
42 zł
SAŁATKA Z POMIDORÓW
(kolorowe pomidory marynowane, pieczony pomidor, piana z sera Emilgrana, sos z pieczonym burakiem, oliwa ziołowa, kiszony czosnek)
TOMATO SALAD
(various kinds of pickled tomatoes, baked tomato, Emilgrana cheese foam, sauce with roasted beetroot, herbal oil, fermented garlic)
38 zł
WIELKOPOLSKA POLEWKA
(krokiet z pyry, boczek, konfitowane żółtko, skwarki wieprzowe)
WIELKOPOLSKA POLEWKA | POLISH BUTTERMILK SOUP
(potato croquet, bacon, confit egg yolk, pork greaves)
31 zł
Dania
Główne
HALIBUT
(krem z nori, zielony relish, sos holnederski z dashi, tartaletka z konfiturą z dzikiego ryżu, majonez miso, marynowane grzyby shimai)
HALIBUT
(nori cream, green relish, dashi hollandaise sauce, tart with wild rice jam, miso mayonaisse, pickled shimai mushrooms)
89 zł
RISOTTO Z KURKAMI
(prażony słonecznik, mus z kurek, puder z borowika, marynowane borówki)
RISOTTO WITH CHANTERELLES
(roasted sunflower seeds, chanterelles mousse, mushrooms powder, blueberry)
55 zł
SZAGÓWKI
(wędzony twaróg, sos z sera smażonego, kalafior, ziołowa bułka tarta)
„SZAGÓWKI” POTATO DUMPLINGS
(smoked cottage cheese, regional cheese sauce, cauliflower, herbal breadcrumbs)
49 zł
FILET Z GOŁĘBIA
(rillettes z confitowanego gołębia, duxelles z pieczarki, majonez z modrej kapusty, kasza pęczak, prażony słonecznik)
PIGEON FILLET
(confit pigeon rillettes, champignon duxelles,red cabbage mayonnaise | pearl barley, roasted sunflower seeds)
119 zł
CIELĘCINA MLECZNA
(seler glazurowany, puree z kalafiora i selera, sos cielęcy smardze, rodzynki, orzeszki pini)
MILK VEAL
(glazed celery, cauliflower and celery puree, veal sauce, morels, raisins, pini nuts)
82 zł
ŁOPATKA WOŁOWA
(brioche, wątróbka cielęca, pistacja, puree ze szpinaku, puree z buraka, demi glace wołowy z czarnym czosnkiem i octem balsamicznym)
BEEF SHOULDER
(brioche, veal liver, pistachio, spinach puree, beetroot puree, beef demi glace witch black garlic and balsamic vinegar)
89 zł
Desery
Wszystkie w cenie 34 zł
4 RAZY TRUSKAWKA
(lody z truskawki, sałatka z truskawki i jabłka, piana z truskawki i białego wina, biszkopt przełożony ganache z białej czekolady z truskawkami)
4 TIMES STRAWBERRY
(strawberry ice cream, strawberry and apple salad, strawberry and white wine foam, sponge cake layered with white chocolate ganache with strawberries)
KREM Z GORGONZOLI
(ganache z gorzkiej czekolady, tiul kakaowy, sorbet wiśniowy, orzechy laskowe)
GORGONZOLA CREAM
(dark chocolate ganache, black cocoa tulle, cherry sorbet, hazelnut)
ROGAL MARCIŃSKI
(krem chantilly z białym makiem, biała czekolada, migdały, orzech włoski, lody z drożdży, żel z pomarańczy, lukier)
ROGAL MARCIŃSKI
(creme chantilly with white poppy seeds, white chocolate, almonds, wallnut, yeast ice cream, orange gel, frosting)