|

62
bar & restaurant

Św. Michała 62, 61-005 Poznań

571 330 556
restauracja@michala62.pl

Po przybyciu na miejsce kierujemy się do windy w Budynku Harley Davidson, a następnie wybieramy trzecie piętro.

top

Food Menu

Przystawki
  Starters

BLIN ZIEMNIACZANY Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM
(wędzony pstrąg z Gospodarstwa Zielenica, warzywa korzenne, sos winno – maślany)
POTATO BLINI WITH SMOKED TROUT
(smoked trout from Zielenica Fish Farm, root vegetables, butter wine sauce)

32 zł

TATAR Z SEZONOWANEGO ROSTBEFU
(kompresowany pomidor, kawior z jesiotra, kapary z kwiatów szczypiorku, oliwa z chorizo)
SEASONED SHORT LOIN TARTARE
(compressed tomato, sturgeon caviar, chives flower capers, chorizo oil)

49 zł

SMAŻONE KREWETKI
(mus z pieczonej papryki, dressing z szalotki i ogórka, puder pomidorowy)

FRIED PRAWNS
(roasted bell pepper mousse, shailot and cocumber dressing, tomato powder)

46 zł

BÓB
(maślana glazura, piana z sera bursztyn, oliwa szczypiorkowa, ziołowy crunch)
BROAD BEAN 
(butter glaze, chives oil, herbs crunch / cheese foam)

32 zł

SAŁATKA Z POMIDORÓW(V)
(sos z glazurowanych buraków i kurczaka, zioła, emilgrana)
TOMATO SALAD/ 6 TYPE (V)
(glazed beetroot and chicken sauce , herbs, emilgrana)

29 zł

Zupy
  Soups

CZERNINA W ZŁOCIE
(krew, zioła, bulion z kaczki, złoto)

BLOOD SOUP
(blood/ herbs/ duck broth/ gold)

26 zł

CONSOMME POMIDOROWE Z RYŻEM
(prażony ryż)

TOMATO CONSOMME WITH RICE

26 zł

Dania
Główne
  Main Courses

FILET Z KACZKI SMAŻONYNA KOŚCI
(gratin z buraków, ziemniaków i selera ; sos z kaczki, konfitura z czerwonej kapusty)
DUCK FILLET ON THE BON BEETROOT AND POTATO
(gratin, duck sauce in croquet)

65 zł

CIELĘCINA MLECZNA
(seler pieczony, orzeszki pini, puree z selera, sos cielęcy)
MILK VEAL
(baked celery, pini nuts, celery puree, veal sauce)

69 zł

POLĘDWICA WOŁOWA
(kalarepa, ziemniak, brokuł, pieczona cebula, demi-glace z czarnym czosnkiem i octem balsamicznym)
SIRLOIN
(kohlrabi, potato, broccoli, roasted onion, demi-glace with black garlic and balsamic vinegar)

89 zł

JESIOTR
(słonina, krokiet parmezanowy, żółtko wędzone dashi na wołowinie)

STURGEON
(bacon, parmesan croquette, smoked yolk, dashi on beef)

75 zł

SZAGÓWKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 
(fasolka szparagowa, sos z sera wielkopolskiego, słonecznik, sałatka z ziół)
SZAGÓWKI/POTATO DUMPLINGS
(string-bean, greater poland cheese sauce, sunflower, herbs)

32 zł

RISOTTO Z MUSEM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW
(czarny ryz, puder z czosnku niedźwiedziego, szparagi)
RISOTTO WITH GREEN ASPARAGUS MOUSSE
(black rice, Garlic powder, asparagus)

42 zł

Desery
  Desserts

SERNIK Z OWCZEGO TWAROGU
(czarny czosnek, kruszona beza z popiołem, krem cytrynowy, żelka kawowa)
CHEESECAKE WITH SHEEP CURD
(black Garlic, crushed meringue with ash, lemon cream)

28 zł

KREM Z GORGONZOLI
(gorzka czekolada, czarne kakao, sorbet wiśniowy )
GORGONZOLA CREAM
(dark chocolate, cherry sorbet )

28 zł

BABKA POZNAŃSKA
(lody z masła palonego , kwaśna śmietana, jabłko pieczone)

POZNAŃ CAKE
(roasted buttery ice cream sour cream, apple)

28 zł