Jesteśmy beneficjentem PFR.2

Jesteśmy beneficjentem PFR.2

|

62
bar & restaurant

Św. Michała 62, 61-005 Poznań

571 330 556
restauracja@michala62.pl

Po przybyciu na miejsce kierujemy się do windy w Budynku Harley Davidson, a następnie wybieramy trzecie piętro..

top

A’la carte
menu

Przystawki
  Starters

BLIN ZIEMNIACZANY Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM
(wędzony pstrąg z Gospodarstwa Zielenica, kawior z pstrąga, młode warzywa korzenne)
POTATO BLINI WITH SMOKED TROUT
(smoked trout from Zielenica Fish Farm, root vegatables, caviar)

39 zł

TATAR Z SEZONOWANEGO ROSTBEFU
(pomidor malinowy, kawior z taszy, sos sojowy, oliwa chorizo)
SEASONED SHORT LOIN TARTARE
(raspberry tomato, lumpy fish caviar, soy sauce, chorizo oil)

58 zł

ANOLINI Z KREWETKAMI
(pietruszka, pieczona papryka, żółty pomidor, krem balsamiczny, czarny czosnek)

SHRIMPS STUFFED ANOLINI
(parsley, roasted bell pepper, yelow tomato, balsamic cream, black garlic)

55 zł

BOROWIK NA MAŚLE
(polska mozzarella – stracciatella Bianca, pistacje)
GLAZED BOLETUS MUSHROOMS
(polish mozzarella – stracciatella Bianca, pistachio)

49 zł

GLAZUROWANY BURAK
(sok z kiszonego buraka, sos z koziego sera, prażone kasze, świeże zioła)
GLAZED BEETROOT
(fermented beetroot juice, goat cheese sauce, roasted groats, fresh herbs)

38 zł

WIELKOPOLSKA POLEWKA
(krokiet z pyry, boczek, konfitowane żółtko, skwarki wieprzowe)
WIELKOPOLSKA POLEWKA | POLISH BUTTERMILK SOUP
(potato croquet, bacon, confit egg yolk, pork greaves)

31 zł

Dania
Główne
  Main Courses

HALIBUT
(krem z nori, zielony relish, sos holnederski z dashi, tartaletka z konfiturą z dzikiego ryżu, majonez miso, marynowane grzyby shimai)
HALIBUT
(nori cream, green relish, dashi hollandaise sauce, tart with wild rice jam, miso mayonaisse, pickled shimai mushrooms)

89 zł

RISOTTO Z KURKAMI
(prażony słonecznik, mus z kurek, puder z borowika, marynowane borówki)
RISOTTO WITH CHANTERELLES
(roasted sunflower seeds, chanterelles mousse, mushrooms powder, blueberry)

55 zł

SZAGÓWKI
(wędzony twaróg, sos z sera smażonego, kalafior, ziołowa bułka tarta)
„SZAGÓWKI” POTATO DUMPLINGS
(smoked cottage cheese, regional cheese sauce, cauliflower, herbal breadcrumbs)

49 zł

FILET Z KACZKI
(pączek ziemniaczany, burak, imbir, modra kapusta, trufla polska)
DUCK FILLET
(potato donut, beetroot, ginger, red cabbage, polish truffle)

84 zł

CIELĘCINA MLECZNA
(seler glazurowany, puree z kalafiora i selera, sos cielęcy smardze, rodzynki, orzeszki pini)
MILK VEAL
(glazed celery, cauliflower and celery puree, veal sauce, morels, raisins, pini nuts)

82 zł

ŁOPATKA WOŁOWA
(brioche, wątróbka cielęca, pistacja, puree ze szpinaku, puree z buraka, demi glace wołowy z czarnym czosnkiem i octem balsamicznym)
BEEF SHOULDER
(brioche, veal liver, pistachio, spinach puree, beetroot puree, beef demi glace witch black garlic and balsamic vinegar)

89 zł

Desery
  Desserts

Wszystkie w cenie 34 zł

CEBULA | CZOSNEK | TRUFLA
(lody z karmelizowanej cebuli, mus z białej czekolady, czarny czosnek, trufla polska, marshmallow, puder z borowika, kogel mogel, prażynki karmelowe, żel kawowy)
ONION | GARLIC | TRUFFLE
(carmelized onion ice cream, white chocolate mousse, black garlic, polish truffle,
marshmallow, boletus mushroom powder, egg yolk cream, caramel crisps, coffee gel)

KREM Z GORGONZOLI
(ganache z gorzkiej czekolady, tiul kakaowy, sorbet wiśniowy, orzechy laskowe)
GORGONZOLA CREAM
(dark chocolate ganache, black cocoa tulle, cherry sorbet, hazelnut)

ROGAL MARCIŃSKI
(krem chantilly z białym makiem, biała czekolada, migdały, orzech włoski, lody z drożdży, żel z pomarańczy, lukier)
ROGAL MARCIŃSKI
(creme chantilly with white poppy seeds, white chocolate, almonds, wallnut, yeast ice cream, orange gel, frosting)