A’la carte
menu
Przystawki
BLIN ZIEMNIACZANY Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM
(wędzony pstrąg z Gospodarstwa Zielenica, kawior z pstrąga, młode warzywa korzenne)
POTATO BLINI WITH SMOKED TROUT
(smoked trout from Zielenica Fish Farm, root vegatables, caviar)
39 zł
TATAR Z SEZONOWANEGO ROSTBEFU
(pietruszka, wasabi, kawior z taszy, sos sojowy)
SEASONED SHORT LOIN TARTARE
(parsley, wasabi, lumpfish caviar, soy sauce)
58 zł
ANOLINI Z KREWERKAMI I PIETRUSZKĄ
(pieczona papryka, żółte pomidory, krem balsamiczny, czarny czosnek)
ANOLINI WITH SHRIMP AND PARSLEY
(roasted pepper, yellow tomatoes, balsamic cream, and black garlic)
55 zł
WARZYWA OKOPOWE
(seler, pietruszka, marchew, kalarepa, cebula perłowa, cukinia, pieczarka, grzanki, straciatella Bianca, trufla letnia)
ROOT VEGETABLE
(celery, parsley root, carrot, kohlrabi, pearl onion, zucchini, champignons, croutons, straciatrella Bianca, summer truffle)
42 zł
Zupy
CONSOMME Z PIECZONEJ PYRY NA SZPONDRZE WOŁOWYM
(gratin ze słodkiej kapusty, konfitury z cebuli i pastrami, piana z pieczonego ziemniaka, oliwa rydzowa)
CONSOMME – BAKED POTATO ON BEEF BRUNCH
(sweet cabbage, onion jam and pastrami gratin, baked potato foam, camelina seeds oil)
31 zł
WIELKOPOLSKA POLEWKA
(krokiet z pyry, boczek, konfitowane żółtko, skwarki)
WIELKOPOLSKA POLEWKA
(potato croquet, bacon, confit egg yolk, greaves)
31 zł
Dania
Główne
FILET Z KACZKI
(gratin z buraków, ziemniaków i selera, sos z kaczki, pączek z konfiturą z czerwonej kapusty)
DUCK FILLET
(beetroot, potato and celery gratin, duck sauce, red cabbage jam in donut)
79 zł
CIELĘCINA MLECZNA
(seler glazurowany, puree z kalafiora i selera, sos cielęcy smardze, rodzynki, orzeszki pini)
MILK VEAL
(glazed celery, cauliflower and celery puree, veal sauce, morels, raisins, pini nuts)
82 zł
ŁOPATKA WOŁOWA
(brioche, wątróbka cielęca, pistacja, puree ze szpinaku, puree z buraka, demi glace wołowy z czarnym czosnkiem i octem balsamicznym)
BEEF SHOULDER
(brioche, veal liver, pistachio, spinach puree, beetroot puree, beef demi glace witch black garlic and balsamic vinegar)
89 zł
HALIBUT
(krem z nori, zielony relish, sos holnederski z dashi, tartaletka z konfiturą z dzikiego ryżu, majonez miso, marynowane grzyby shimai)
HALIBUT
(nori cream, green relish, dashi hollandaise sauce, tart with wild rice jam, miso mayonaisse, pickled shimai mushrooms)
89 zł
SZAGÓWKI
(wędzony twaróg, sos z sera wielkopolskiego, kalafior)
SZAGÓWKI/POTATO DUMPLINGS
(smoked cottage cheese, Greater Poland cheese sauce, cauliflower)
49 zł
RISOTTO Z KURKAMI I SŁONECZNIKIEM
(mus z kurek, prażony słonecznik, borówki marynowane, puder z borowika)
RISOTTO WITCH CHANTERELLES
(chanterelles mousse, roasted sunflower, pickled blueberries, boletus powder)
55 zł
Desery
Wszystkie w cenie 34 zł
MUS JOGURTOWY
(marakuja, biała czekolada, mango, melon, konfetti z cytrusów, kwiaty)
YOGURT MOUSSE
(passion fruit, white chocolate, mango, melon, citrus confetti, flowers)
KREM Z GORGONZOLI
(ganache z gorzkiej czekolady, tiul kakaowy, sorbet wiśniowy, orzechy laskowe)
GORGONZOLA CREAM
(dark chocolate ganache, black cocoa tulle, cherry sorbet, hazelnut)
ROGAL MARCIŃSKI
(krem chantilly z białym makiem, biała czekolada, migdały, orzech włoski, lody z drożdży, żel z pomarańczy, lukier)
ROGAL MARCIŃSKI
(creme chantilly with white poppy seeds, white chocolate, almonds, wallnut, yeast ice cream, orange gel, frosting)