Cocktaile Dookoła Świata
Podróże, to one są bodźcem do zasmakowania w kuchniach innych narodów, zwiększają naszą otwartość na nowe smaki i aromaty, wyzwalają w nas chęć spróbowania czegoś nowego. Czasami smak wakacyjnego cocktailu w mig potrafi przypomnieć letnie wspomnienia. Jeśli zastanawialiście się może, jakie cocktaile cieszą się największą popularnością na świecie? Lub co pija się w nowojorskich lub meksykańskich barach koniecznie wybierzcie się do 62 Bar&Restaurant. Ich tropem zabierzemy Was w słodko-wytrawną podróż ✈️dookoła świata. Przeniesiemy się do ciepłej ?? Brazylii i spróbujemy ich narodowego koktajlu! Poczujemy smak ?? kubańskiego rumu i ?? meksykańskiej tequilli. Zapewniamy fascynujące cocktaile, oryginalne połączenia, zaskakujące dodatki w promocyjnych cenach. Nie zabraknie również muzyki na żywo w klimacie spokojnego house. Pełni energii piątkowego wieczoru doda menu naszego szefa kuchni Jarosława Kina. A więc próbujmy, smakujmy, eksperymentujmy ! Zaczynamy: Piątek 14.08 / Godz.19:00 Muzyka: Dj Kulterman WSTĘP WOLNY
Whisky bez etykiet
W szlachetnych alkoholach odnajdujemy niesamowite bogactwo smaków i zapachów. Otwarcie butelki i napełnienie szkła powoduje wydostanie się duszy w nim zawartej, przez co odkrywa się jego magię i niesamowity, tajemniczy świat. Bez etykiet, czyli wczuj się w zapach i smak to kolejna odsłona naszego baru połączona z rytmem muzyki house. W tym wydaniu przyszła pora na porządne uderzenie whisky ? Zamknij oczy i weź głęboki wdech. Czujesz drewno?, biszkopty, orzechy ? czy może karmel? Jeśli jesteś fanem picia tego złotego trunku w postaci koktajlu ?koniecznie spróbuj Old Fashioned, czyli prawdopodobnie najstarszy cocktail świata! Ale jeśli lubisz kwaśne smaki wybierz Whisky Sour ?, a jeśli słodkie to Godfather. 31 LIPCA (PIĄTEK), GODZ. 19.00 ul. Św. Michała 62, budynek Harley Davidson ( 3 piętro) ? WSTĘP WOLNY
Wakacyjne wydanie sukces po poznańsku
Jesteście ciekawi kto ukształtował kulinarny charakter Jarek Kin, szefa kuchni @62bar&restaurant lub skąd czerpie inspiracje do gotowania? Odpowiedzi znajdziecie w miejskim magazynie @sukcespopoznansku w wydaniu lipiec / sierpień. Dziękujemy również redaktorom z magazynu @sukcespopoznansku za możliwość pojawienia się w wakacyjnym wydaniu.
Wstrząśnięte czy mieszane?
Już jutro muzyczne wydarzenie na tarasie restauracji 62 ! Martini - wstrząśnięte, niezmieszane? A może odwrotnie? James Bond zawsze zamawiał drinka w tej pierwszej postaci. W ? piątkowy wieczór poczuj się jak bohater słynnej powieści ? Casino Royale. W trakcie wieczoru usłyszycie magiczne ?dźwięki w wykonaniu poznańskiego ?pianisty Oskara Stabno. Jego repertuar obejmie zarówno słynne utwory ze ścieżki dźwiękowej z filmów o Jamesie Bondzie jak i utwory lżejszej muzyki rozrywkowej oraz jazzowej. Tylko pamiętaj „wstrząśnięte, ale niemieszane” ! 17 LIPCA (PIĄTEK), GODZ. 19.00 ul. Św. Michała 62, budynek Harley Davidson ( 3 piętro) ? WSTĘP WOLNY
Święto niemieckiego Króla Win – Rieslinga!
Panie i Panowie wielkimi krokami zbliża się święto niemieckiego Króla Win – Rieslinga ! ? Od 18 lipca do 08 sierpnia odbędzie się szósta, ogólnopolska edycja Riesling weeks, której patronatem jest Niemiecki Instytut Wina. Niemieckie Rieslingi słyną z szerokiej gamy aromatów zaczynając od cytrusów przez aromatyczne jabłka czy dojrzałe brzoskwinie po owoce tropikalne. Często w tle wyczuwane są nuty mineralne, ziołowe lub korzenne. Podczas Riesling Weeks dla miłośników wina przygotowaliśmy, aż 6 różnych stylów Rieslinga dostępnych w promocyjnych cenach oraz na kieliszki. Zapraszamy!
Sparkling Night – bąbelkowy piątek!
SPARKLING NIGHT, CZYLI BĄBELKOWY PIĄTEK W KLIMACIE CHAMPAGNE, PROSECCO I HISZPAŃSKIEJ CAVY? Druga odsłona wydarzenia, które łączy muzykę na żywo ?, dobre jedzenie i procenty. W ten wyjątkowy wieczór rozkoszujmy się smakiem chłodzonego wina musującego z Francji, słonecznych Włoch i Hiszpanii ? Pozwólmy bąbelkom ???uderzyć nam do głowy! W zaskakującą, nieoczywistą, często porywającą opowieść muzyczną zabierze Was Dj Gregory ? Jeden z najbardziej popularnych i medialnych DJ-ów w Polsce. Showman, preferujący flexy style, mistrz konsolety o nieprzewidywalnych możliwościach, człowiek o wielu twarzach z nieograniczoną liczbą pomysłów. Tym razem przeniesie Was w świat nieokiełznanego Jazzu ? we współbrzmieniu ?saksofonu. 3 LIPCA (PIĄTEK), GODZ. 19.00 ul. Św. Michała 62, budynek Harley Davidson ( 3 piętro) ? WSTĘP WOLNY
Afterparty na tarasie!
Czym byłoby Demoday bez porządnego aftera! Wraz z 62 Bar & Restaurant zapraszamy na wieczorne spotkanie z widokiem na miasto Poznań! ? Wszyscy uczestnicy Demoday 2020! i goście Harley-Davidson Poznań tego dnia otrzymają kupon do wykorzystania na barze na drinki i napoje bezalkoholowe ? w Restauracji! W planie wieczoru: Promocje na barze ? Tapasy ? Menu specjalne? Rezerwujcie stolik już dzisiaj! +48 571 330 556 restauracja@michala62.pl
Martini & House
W najbliższy piątek 19 czerwca szykujemy dla Was wydarzenie MARTINI & HOUSE, które łączy muzykę, zimne koktajle, wino i dobre jedzenie. O oprawę muzyczną i niepowtarzalny klimat zadba gwiazda muzyki house Gregory DJ. W ofercie: - muzyka na żywo - dużo schłodzonego wina - koktajle na bazie Martini - tapasy, dania główne i desery Miejsce: taras, 3 piętro, Harley-Davidson Poznań Startujemy o godzinie 18.00! Rezerwacje przyjmujemy pod nr: 571330556
Top 10 gastro z charakterem
W tym wyjątkowym okresie chcielibyśmy podzielić się z Wami uhonorowaniem naszej restauracji w top 10 gastro z wnętrzem, które robią wrażenie według rankingu propertydesign.pl ? Dziękujemy bardzo za wyróżnienie ! Dziękujemy również projektantom Q2Studio za podkreślenie ducha naszej kuchni ? Na wrażenia kulinarne w unikatowym wnętrzu zapraszamy Państwa już 19 kwietnia!
Kolacja Blekaut
Zapraszamy na kolacje pod tytułem Blekaut! Jest pierwsza kolacja degustacyjna z cyklu wydarzeń zaplanowanych przez szefa kuchni 62 Bar & Restaurant Jarek Kin Gościnnie w kolacji weźmie udział szef restauracji Oskoma Trzaskowo Adam Adamczak. Oprócz przyjaźni szefów łączy miłość do gotowania oraz nieustanna chęć odkrywania nowych smaków i łączenie ich z kulinarnymi wspomnieniami z dzieciństwa. O dobór win i alkoholi zadba poznański sommelier Krzysztof Królczyk. Cena: 190 zł / osoba Rezerwacje: restauracja@michala62.pl Szczegóły: +48 571 330 556